01
01
Description slide 1 Image ©
02
02
Description slide 2 Image ©
03
03
Description slide 3 Image ©
04
04
Description slide 4 Image ©

Вимоги щодо забезпечення пожежної безпеки в приміщеннях закладу громадського харчування

Керівний персонал та вся обслуга кафе (їдальні, ресторану, бара) під час прийняття на роботу й у процесі праці повинні проходити протипожежний інструктаж і перевірку знань з питань пожежної безпеки.

Для забезпечення пожежної безпеки в закладі громадського харчування необхідно:

-    експлуатувати електромережі, електроприлади та іншу електроапаратуру тільки у справному стані, враховуючи рекомендації підприємств-виробників;

-    групові освітлювальні та силові щитки розміщати зазвичай поза залами або біля входів до них;

-    у разі виявлення пошкоджень електромереж, вимикачів, розеток, інших електроприладів, газової апаратури (за наявності) негайно знеструмити (вимкнути) їх та вжити необхідних заходів щодо приведення до пожежобезпечного стану;

 

-    у приміщеннях для зберігання горючих продуктів, тари або продуктів у горючій упаковці для підключення засобів механізації встановлювати тільки триполюсні розетки із заземлювальним контактом;

-    меблі та обладнання розміщати так, щоб евакуаційний прохід до виходу з приміщення був вільний і становив не менше 1,35 м. Двері мають відчинятися назовні;

-    евакуаційні шляхи та виходи утримувати вільними, нічим не захаращеними, продукти й тару протягом робочого часу слід транспортувати шляхами, що не перетинаються з виходами для відвідувачів;

-    зберігати товари, інші речовини та матеріали з урахуванням їхніх фізико-хімічних властивостей. Товари з підвищеною пожежною небезпекою утримувати в окремому, спеціально пристосованому приміщенні;

-    складувати товари та матеріали на стелажах або в штабелях за наявності проходу між ними завширшки не менше 1,0 м. Відстань між стінами та стелажами або штабелями повинна становити не менше 0,8 м;

-    територію та приміщення закладу утримувати впорядкованими та в чистоті, в міру накопичення та після закінчення роботи горючі відходи прибирати у спеціально відведені сміттєзбірники;

-    наявні в закладі засоби протипожежного захисту та зв'язку (пожежну й охоронно-пожежну сигналізацію, автоматичні установки пожежогасіння, пожежні крани, первинні засоби пожежогасіння тощо) утримувати у справному стані;

-    усі працівники обслуги зобов'язані вміти користуватися вогнегасниками, іншими первинними засобами пожежогасіння, знати місця їх розташування.

У кафе (їдальні, ресторані, барі) не дозволяється:

-    улаштовувати тимчасові електромережі, прокладати електропроводи та кабелі безпосередньо по горючій основі;

-    використовувати саморобні некалібровані плавкі вставки в запобіжниках, прокладати електричні проводи та кабелі транзитом через складські приміщення, експлуатувати світильники без скляних ковпаків або з горючими розсіювачами (відбивачами);

Руслан Кройтор – начальник Глибоцького РС У ДСНС

Copyright 2015 Глибоцька РДА - Вимоги щодо забезпечення пожежної безпеки в приміщеннях закладу громадського харчування.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free
Версія сайту для
людей з вадою зору