01
01
Description slide 1 Image ©
02
02
Description slide 2 Image ©
03
03
Description slide 3 Image ©
04
04
Description slide 4 Image ©

В цьому році імпортну полуницю краще не вживати ніколи!

Ось чому: полуниця знову очолила список рослин найбільш забруднених пестицидами. Про це в своїй щорічній доповіді повідомила некомерційна організація Екологічна робоча группа, яка повідомляє що в мережі з 70% зразків полуниці, які відібрали дослідники, була виявлена небезпечна для здоров'я кількість пестицидів. В одному зі зразків було знайдено близько 20 хімічних речовин, які використовуються для боротьби з шкідниками.

Друге місце в списку «Брудна десятка» посів шпинат, третє - нектарини, потім яблука, виноград, персики, вишні, груші, томати, селера, картопля і солодкий перець. В кожному з цих продуктів концентрація пестицидів перевищила норму.
Тринадцятим продуктом у цьому списку став червоний перець. Він виявився заражений інсектицидами - токсичними речовинами, що шкідливо впливають на нервову систему людини.
Для нейтралізації вищевказаних хімічних речовин споживачам рекомендують продукти, що потрапили під загрозу вживати тільки в приготованому вигляді - після тушіння або запікання.
Пам`ятайте:
Під особливу небезпеку підпадають діти, які володіють більшою сприйнятливістю до пестицидів ніж дорослі.
Дослідження показують, що у дітей пестициди можуть викликати хронічні проблеми зі здоров'ям, неврологічні та психічні розлади, вроджені дефекти, астму та навіть рак.
«Навіть низький рівень вмісту пестицидів може бути небезпечним для дітей, тому ми рекомендуємо батькам уважніше ставитися до вибору та обробки овочів і фруктів», - коментував ситуацію Філіп Лендренген з медичної школи при комплексі «Маунт-Синай» в Нью-Йорку.

Утримуватися від споживання несезонних фруктів та овочів, які ростуть із застосуванням великої кількості хімічних речовин рекомендується і вагітним жінкам. Будь які продукти перед вживанням, як відомо, слід промити під проточною водою, не менше 30 секунд. Ще більш ефективніший спосіб очищення від пестицидів - це вимочування продуктів у розчині харчової соди.
По даним ВООЗ пестициди є потенційно токсичними речовинами і можуть негативно впливати на репродуктивну, імунну та нервову системи людини.
Будьте уважні при виборі продуктів. Обов`язково мийте їх перед вживанням. Старайтесь купувати сезонні фрукти та овочі!

Голова комісі з питань припинення
діяльності, завідувач Глибоцького 
районного відділу лабораторних досліджень

Д.В.Чумак

Copyright 2015 Глибоцька РДА - Глибоцький районний відділ лабораторних досліджень інформує «Обережно отрутохімікати! ».
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free
Версія сайту для
людей з вадою зору