Як отримати експлуатаційний дозвіл

Відповідно до Законів України “Про безпечність та якість харчових продуктів”, “Про перелік документів дозвільного характеру” суб’єкти господарювання, що здійснюють в Україні діяльність з виробництва та/або обігу харчових продуктів, підконтрольних санітарній службі, повинні отримати експлуатаційний дозвіл відповідного головного державного санітарного лікаря, який видається на кожну з таких потужностей (об'єктів), що використовуються для здійснення вищезазначеної діяльності Експлуатаційний дозвіл - це дозвіл, який видається відповідним головним державним санітарним лікарем та/або відповідним головним державним інспектором ветеринарної медицини оператору потужностей на підставі перевірки дотримання цими потужностями санітарних заходів і технічних регламентів, та дозволяє оператору потужностей здійснювати господарську діяльність відповідно до Закону України “Про безпечність та якість харчових продуктів”.

Зазначений документ видається територіально виключно через Дозвільні центри у складі Центрів надання адміністративних послуг міських рад та районних державних адміністрацій відокремленими структурними підрозділами Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області: - Чернівецьким міським управлінням; - Міжрайонними управліннями та відділами міжрайонних управлінь у районах Чернівецької області Згідно пункту 24 статті 29 Бюджетного кодексу України; ст.10 Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» та згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.10.2011 №1067-р «Про затвердження переліку платних адміністративних послуг, які надаються Державною санітарно-епідеміологічною службою та установами і закладами, що належать до сфери її управління» вартість експлуатаційного дозволу становить 200 грн. Дані кошти перераховуються на відповідні рахунки до Державного бюджету України. Згідно ст.22 Закону України “Про безпечність та якість харчових продуктів” рішення про видачу або відмову у видачі експлуатаційного дозволу приймається протягом 30 робочих днів з дня надходження заяви та документів для видачі експлуатаційного дозволу до органів Держсанепідслужби. Вичерпний перелік документів, необхідних для отримання експлуатаційного дозволу операторам потужностей (об’єктів) з виробництва, переробки або реалізації харчових продуктів: 1) Заява приватного підприємця або власника підприємства. Копії наступних документів завірених в установленому порядку: 2) Копія виписки або свідоцтва з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб- підприємців; 3) Копія декларації про готовність об’єкта до експлуатації, або акта технічної комісії, засвідчена в установленому порядку; 4) Копії протоколів лабораторно – інструментальних вимірів (досліджень) , проведених акредитованими (атестованими) лабораторіями 5) Перелік харчових продуктів, які виробляються, переробляються або реалізуються за підписом заявника. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні експлуатаційного дозволу операторам потужностей (об’єктів) з виробництва, переробки або реалізації харчових продуктів: 1) Відсутність повного пакету документів, наданих замовником. 2) Виявлення у документах, поданих суб’єктом господарювання, недостовірних відомостей. 3) Відсутність уповноважень особи документа, який підтверджує його право на здійснення юридичних дій стосовно отримання документів дозвільного характеру. 4) Недотримання вимог нормативно-правових або відомчих актів, державних норм у документації, наданої заявником. 5) Невідповідність об’єкта санітарним нормам та правилам згідно заявленого функціонального призначення об’єкта. 6) Неможливість здійснення виду господарської діяльності (послуги) згідно з переліком (асортиментом) зазначеної продукції. начальник Глибоцького міжрайонного управління
Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області,
головний державний с анітарний лікар
Глибоцького та Сторожинецького районів
Т.Д.Ниміжан

Copyright 2015 Глибоцька РДА - Як отримати експлуатаційний дозвіл.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free
Версія сайту для
людей з вадою зору